Активна превенция и борба с инсулта: технологията AFIB спасява живот!

Всяка година на 29-то число през месец октомври отбелязваме Световният ден за борба с инсулта – водещ фактор за инвалидност и смъртност. Само в България годишно над 35 хиляди души преживяват инсулт, като при всеки пети човек изходът е фатален.*

Рисковите фактори за проявата на мозъчен инсулт са многообразни, а симптомите често остават незабелязани.

Една трета от инсултите са в следствие на предсърдно мъждене – сърдечна аритмия, която често няма симптоми.

Затова Microlife създаде технологията Afib, която открива предсърдно мъждене и предупреждава хората за опасността от инсулт, докато измерват кръвното налягане.

Тази технология е единственият доказан медицински точен начин за установяване на опасното състояние на сърцето в домашни условия.

Съществува само един друг начин да разберем, че има потенциална опасност от инсулт, причинен от предсърдно мъждене, и това е изследването с ЕКГ. Но можем ли всеки ден да се подлагаме на такъв тест?

С апарата за кръвно налягане Microlife A200 Afib ВСЕКИ човек, който се грижи за своето здраве и това на близките си, може да проследява състоянието на своето сърце и да предприеме мерки при наличие на риск от мозъчен инсулт своевременно.

Този апарат не само е преминал нужните клинични изпитания, но е сертифициран успешно като „медицинска техника за пациенти със сърдечно-съдови заболявания” – точен и надежден уред, който е помогнал и ще помага на стотици хора да предотвратят инсулта.

Направете правилния избор за здравето си днес, за да има още живот утре!

* по данни на Министерството на здравеопазването от 2016г.

Copyright © 2024 - Microlife България. Всички права са запазени.