Национална кампания на 17 май 2014 - Световен Ден за Борба с Хипертонията

В градовете: София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Сливен, Благоевград, Плевен, Велико Търново, Шумен и Русе.

На 17 май (събота)2014г., по повод Световния ден за борба с артериалната хипертония, Българската Лига по Хипертония в партньорство с Microlife България ще проведе поредната си национална информационна кампания под мотото:

Национална програма за безплатно измерване на кръвното налягане: Самостоятелен контрол на кръвното налягане и диабета – двойна грижа за живот!»

Този ден се отбелязва, за да се осигури информираност на населението за възможностите за предотвратяване на мозъчните инсулти и сърдечно - съдовите усложнения, причинени от високото кръвно налягане.

Тази година и захарният диабет ще бъде във фокуса на националната кампанията за отбелязване на Световния ден на хипертонията 2014, тъй като той е мощен независим фактор, удвояващ риска от сърдечно-съдови заболявания.

Следвайки световните здравни тенденции, Микролайф България предлага, популялизира и внедрява най - съвременни медицински технологии в областта на здравеопазването за подобряване качеството на живот на всеки човек.

Тази година за 9-ти пореден път ще се проведе националната кампания за безплатно измерване на кръвното налягане.

Измерването на артериалното налягане на всички желаещи ще се извършва с апарат ВР А200 Afib на Microlife, който разполага с уникалната в света технология за откриване на ПМ, без ЕКГ. Апаратът е предназначен за скрининг в домашни условия с цел проследяване ефективността на лечение на пациенти с артериална хипертония, с риск от ПМ и мозъчен инсулт.

17 май 2014г. (събота) от 10,00 – 16,00 ч.

MICROLIFE В ПАРТНЬОРСТВО С

Copyright © 2024 - Microlife България. Всички права са запазени.