Магнезий в действие

Магнезият е един от най-изобилните минерали в тялото. Половината се съхранява в костите, а останалата част в клетките. Само около 1% магнезий е в кръвния поток.

Изобилието на магнезий в тялото отразява неговото значение. Той играе роля в стотици химични реакции, много от които са свързани с промяна на храната в енергия. Мускулите се нуждаят от магнезий, за да се свиват и отпускат; нервите - за да изпращат сигнали. Поддържа здрава имунна система, поддържа костите силни и спомага за регулирането на кръвната захар. Този минерал спомага за запазване на сърдечния ритъм.

Магнезиевият дефицит е свързан с дълъг списък от сърдечно-съдови и други нарушения: високо кръвно налягане, проблеми със сърдечния ритъм като предсърдно мъждене, запушени от холестерол коронарни артерии, болезнени спазми на коронарните артерии, внезапно спиране на сърцето и нередовен пулс.

Проучванията показват, че магнезиевите добавки могат да помогнат за леко понижаване на кръвното налягане. Други изследвания показват, че получаването на магнезий чрез интравенозно приложение може да помогне за контролиране на предсърдно мъждене при някои хора.

Ако приемате дигоксин, за да контролирате сърдечния си ритъм, магнезиевите добавки могат да попречат на това как то да се абсорбира от тялото ви, следователно лекарството да не работи добре. Винаги се съветвайте с лекаря си за приема на хранителни добавки и витамини.

Ако се установи, че имате недостиг на магнезий, помислете за допълване на диетата си с храни с високо съдържание на магнезий. Например, зелени зеленчуци, банани, авокадо, бобови, ядки, пълнозърнести храни и мазни риби. Приемането на магнезий може да бъде от помощ за подобряване на здравето на сърцето

За това Microlife A6 Plus AFIB е със специален подарък 100mg Magensium от Jamieson през май месец. Потърси в най-близката аптека.

Свързани статии