Какво представлява AFIB?

Това е технология, вградена в апарат за кръвно като A6 Plus AFIB, която открива един от основните рискови фактори за инсулт.

Технологията е разработена от специалисти на Microlife. Благодарение на тази технология, можете да откриете наличие на предсърдно мъждене още по време на измерване на кръвно налягане!
Ранното диагностициране е от изключителна важност, защото ще ви помогне в превенцията на образуване на тромби и инсулт, до които предсърдното мъждене може да доведе.

Какво всъщност представлява предсърдното мъждене?

Неправилен сърдечен ритъм, който засяга предсърдията – горните кухни на сърцето. Вместо да са с нормален ритъм, те вибрират. По този начин кръвта не може да се изпомпи напълно. Остатъчната кръв се задържа и съсирва, което води до образуване на тромби. Предсърдното мъждене е сред водещите рискови фактори за исхемичен инсулт. От изключителна важност е своевременното откриване на предсърдно мъждене, тъй като то може да бъде повлияно от лекарствени средства в начален стадий.

Как да разберем дали страдаме от предсърдно мъждене?

Предсърдното мъждене може да бъде открито при посещение на лекар. Най-често използваният метод е чрез ЕКГ. Предсърдното мъждене е трудно за улавяне, тъй като е непредсказуемо и може да не се прояви в момента на вашето посещение при специалист. Това е още една причина хората в рискови групи да слагат акцент върху самоконтрола. Високото кръвно налягане и предсърдното мъждене се смятат за контролируеми рискови фактори за инсулт. При редовни измервания на кръвното налягане с технология AFIB, можете да откриете навреме заплахата от развитие на това заболяване и да вземете съответните мерки.

Автоматичният апарат за измерване на кръвно налягане модел А6 Plus Afib Microlife притежава технология AFIB, която ви предупреждава, ако по време на измерване засече наличие на предсърдно мъждене.

Технологията AFIB е носител на наградата Продукт на годината на Български фармацевтичен съюз за 2017 в категория медицинско изделие. В момента това е единствената технология, която може да засече предсърдно мъждене в домашни условия.

За кого се препоръчва използването на апарат с технологията AFIB?

За всички, които искат да се погрижат за здравето си и да се предпазят от инсулт. Редовното измерване на кръвното налягане е много важна част от превенцията на всякакви сърдечно-съдови заболявания.

Няколкото минути всеки ден, отделени на качествено измерване на кръвно налягане с апарат с технология AFIB, могат да ви дадат ценни и точни данни за здравословното ви състояние, но и да спаси живота ви и да ви предпази от инсулт.

Редовната грижа за здравето помага да го запазим!

Бъдете здрави с Microlife

Свързани статии